ORGANIC COAT SYSTEM™

Ett närproducerat klimatskal av massivt trä och cellulosaisolering. En lågenergikonstruktion som andas. Med omtanke om människa och natur ger det en överlägsen isolerförmåga och en positiv inverkan på inomhusluft, fuktbalans, komfort och akustik.

Hus för generationer

Stommens formspråk och kvalitet sätter livslängden för huset. Med en gedigen stomme av massivt trä och cellulosaisolering i högsta arkitektonisk kvalitet utan kompromisser skapas hus som står sig i generationer.

Massivt Trä

En ren träfasad vittnar om att massivt trä är kärnan i vårt koncept. Materialet är förnyelsebart och bidrar inte till växthuseffekten. Vi använder massivt trä genomgående, även där det inte syns, i form av råspont i samtliga bjälklag, väggar och tak. Ett stabilt och naturligt alternativ jämfört med limbaserade träfiberskivor.

Cellulosaisolering

Cellulosaisolering är för oss ett givet val framför mineralull. Det är ett CO2 neutralt naturmaterial med dubbelt så hög värmekapacitet och det möjliggör en diffusionsöppen konstruktion utan plastfolie. Naturliga trähus med sunda inomhusklimat, hus som andas.

Lågenergihus

Hows tillverkar lågenergihus med dryga 30 cm cellulosaisolering i vägg och nära en halvmeter i tak. Med lågenergifönster från Velfac i samtida skandinavisk design av högsta kvalitet. Insida av massivt trä och utsida av aluminium som kräver minimalt underhåll. Fönsterbågarna maximerar även glasyta och ljusinsläpp.